Basisschool Het Klinket

De uitdaging

Woollies Creative Agency kreeg de opdracht om een fris nieuw logo te ontwerpen en een dynamische website te ontwikkelen voor Basisschool Het Klinket. Deze basisschool, gelegen in Arnhem, maakt deel uit van het Vreedzame School-programma.

Onze missie? Een krachtig logo creëren dat de visie, missie en identiteit van Het Klinket helder weergeeft. Dit ontwerp moest naadloos worden geïntegreerd in een eigentijdse en gebruiksvriendelijke website, waardoor de digitale aanwezigheid van de school tot uiting komt. We namen de uitdaging aan om een visuele identiteit te ontwikkelen die niet alleen de kernwaarden van Het Klinket vastlegt, maar ook de warmte en openheid van deze Vreedzame School weerspiegelt.

Het logo

Bij het ontwerpen van het logo voor Basisschool Het Klinket hebben we diepgravend gekeken naar de identiteit en naam van de school. Geïnspireerd door het woord ‘Klinket’, wat een kleinere deur in een deur is, hebben we dit concept verder uitgewerkt. Het deurtje is subtiel geïntegreerd in de letter ‘N’, niet alleen omdat het de naam van de school weerspiegelt, maar ook als symbool voor de openheid van de school. Bovendien fungeert het als een symbolische ingang waar leerlingen doorheen gaan om te groeien en te bloeien.

Uitleg opbouw logo Basisschool Het Klinket

Print

Woollies heeft niet alleen het logo gecreëerd, maar heeft ook het ontwerp van het rapport een creatieve twist gegeven. Door het speelse deurpatroon van Het Klinket te integreren, hebben we een levendige voorkant voor het rapport gemaakt. Een verrassend element waarmee de kinderen trots hun rapporten aan hun ouders kunnen tonen.

Opgestapelde rapporten in de stijl van Het Klinket

Webdesign & Development

In nauwe samenwerking met onze klant hebben we diepgravende sessies gehouden om hun diepste visie voor de website te begrijpen. Samen hebben we een krachtige lijst samengesteld om de website te laten uitblinken in de competitieve arena.

Gewapend met deze richtlijnen hebben we een indrukwekkend webdesign onthuld, na iteraties van feedback kwamen we tot een verfijnd concept. De daadwerkelijke bouw van de website begon zodra het volledig was goedgekeurd.

Na de bouw hebben we niet stilgezeten. We optimaliseerden de zoekfunctionaliteit en zorgden ervoor dat de website niet alleen aanwezig is, maar ook opvalt in het uitgestrekte landschap van Google. Een website die niet alleen online is, maar er ook uitspringt!

Website Basisschool Het Klinket