Gold Light

De uitdaging

Woollies Creative Agency kreeg de geweldige opdracht om een nieuw logo en een bijpassende huisstijl te creëren voor Gold Light, een bedrijf gespecialiseerd in audio en visuals voor evenementen.

Onze missie? Een krachtig logo dat de visie, missie en identiteit van Gold Light helder weergeeft, met een naadloze vertaling naar opvallende bedrijfswagenbestickering en andere boeiende uitingen.

Het logo

Bij het ontwerpen van het logo hebben we diepgravend gekeken naar de essentie van het bedrijf, de kernwaarden en de naam zelf. Al snel ontstond het concept om een lamp te integreren, aangezien Gold Light gespecialiseerd is in verlichting.

Na verschillende schetsen en iteraties ontstond het idee om van het woord ‘Gold’ een lamp te vormen, gebruikmakend van de ronde vorm van de G en de D voor het uiteinde. De keuze voor de gouden kleur, afgeleid van de naam, creëert een lichteffect dat doet denken aan een brandende lamp. Een schitterend symbool van verlichtingsexpertise.

GoldLight logo in kleur, zwart en wit

Print

Woollies Creative Agency heeft de Gold Light huisstijl een tastbare dimensie gegeven met bedrijfskleding, bestickerde bedrijfswagens en karakteristiek briefpapier. Opvallende bestickering op de bedrijfsbussen trekt de aandacht door heel Nederland, terwijl de bedrijfskleding perfect is afgestemd op deze uitstraling. Dit resulteert in een krachtige, herkenbare en persoonlijke combinatie die de identiteit van Gold Light tot leven brengt tijdens elke rit en ontmoeting.